A Mikulás segítői Budapest utcáit járják!

A napokban a Route4U Mikulás segítői járják a várost és népszerűsítik a Route4U, a Fővárosi Önkormányzat, valamint a BVA közös kampányát.

A Mikulás ugyanis idén kerekesszékre cserélte a szánját, és szeretné tudni, mely helyekre tud akadálymentesen bejutni Budapesten. Egy újabb hely minősítésével a guruljszabadon.hu -n, a Mikulás egy kilométerrel közelebb gurul hozzánk. Épp Koppenhága magasságában jár, de mi már nagyon várjuk, hogy ideérjen 🙂

mikulas_segitő2

A hölgyek a város forgalmas csomópontjai közelében keresnek fel kávézókat, éttermeket, irodaházakat, orvosi rendelőket és egyéb üzleteket, hogy kihelyezhessék a Route4U Mikulás kedves kártyáit és plakátjait. A kampánnyal a célunk az egész társadalom bevonása a játékba, így mind akadálymentes, mind nem akadálymentes helyeket is felkeresünk. Úgy gondoljuk, hogy a nem akadálymentes helyek ismerete is fontos az információs akadálymentesítés szempontjából, ráadásul így nekik is lehetőségük nyílik részt venni a társadalmi összefogásban.

telefon_szorolap_front

A visszajelzések szívet melengetően pozitívak, még az is előfordul, hogy a Route4U Miklás kártyáit kihelyezés után tovább terjesztik az üzletek! Az érdeklődők mostanáig mintegy 2000 helyet minősítettek a városban, melyek mind fel is kerültek a route4u.org akadálymentességi térképére.

Amennyiben Te, kedves olvasó, kiraknál néhány kártyát és/vagy plakátot a munkahelyedre, lakóházadba, vagy kedvenc kávézódba, kérünk hogy jelezd nekünk Facebook kommentben, vagy a tibor@route4u.org címen, és viszünk neked néhányat 🙂

Hajrá segítők, hajrá Mikulás!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.