WheelChallenge – Avagy hogyan segíthetsz járóként a mozgássérülteknek

wheelchallenge route4u kerekesszékes térkép

A Route4U csapata már régóta dolgozik a mozgáskorlátozottak helyzetén javító térképen, ami megmutatja azokat az utakat, amik könnyen használhatóak kerekesszékkel.

Az útvonaltervező mellett, az alkalmazás funkciói közé tartozik az akadálymentességi információk megjelenítése éttermekről, kávézókról, kocsmákról vagy akár középületekről, hogy azok mennyire használhatók kerekesszékkel..

Miben segíthetünk járóként?

A Route4U a napokban indított el egy  facebook-os játékot és a hozzá kapcsolódó online platformot, ahol pár perc alatt bárki valódi értéket teremthet. Bizonyára te is voltál már olyan helyzetben, hogy a megbeszéltnél korábban értél az étterembe, hogy a pincér csak nagy sokára hozta a kávédat, vagy éppen a barátod ment ki a sörért. Ezekben a szituációkban legtöbben  a telefonunk nyomkodásával ütjük el az időt. Most egy olyan lehetőséget kínálunk, amivel ezekben az “üres” percekben néhány gombnyomással  sokat tehetsz azért, hogy a városod mindenki számára jobb és élhetőbb hely legyen. Egyetlen egy kérdésre kell választ adnod: van-e lépcső, ami akadályozza a bejutást?

A válaszadás után add tovább a stafétát, hívd meg öt facebook ismerősödet, hogy vegyenek részt ők is a challenge-ben. Minél több emberhez jut el a játék, annál látványosabb változást érhetünk el.

Miért van erre szükség?

Milyen gyakran találkozol mozgáskorlátozottakkal kávézás, sörözés közben? Ugye, hogy nagyon ritkán fordul elő? Az egyik oka az, hogy nem rendelkezünk elég információval arról, hogy hova is lehet eljutni, bejutni kerekesszékkel. Kerekeszékkel közlekedők állítása szerint, a helyek akadálymentességére vonatkozó információk legalább annyira fontosak a számukra, mint maga az akadálymentesítés. Magyarország online térképén már több százezer hely adatai megtalálhatók, de a többségük esetében akadálymentességre vonatkozó információ nincs. De a Route4U új játékával ezen most könnyen változtathatunk.

Hogyan működik?

  1. A megjelenő listából válassz ki egy helyet (pl. ahol vagy, ami előtt éppen elhaladsz, stb)
  2. Nézd meg, hogy kerekesszékkel be lehet-e jutni oda
  3. A három szín valamelyikének kiválasztásával minősítsd a helyet
  4. Hívd ki 5 ismerősödet, akiknek 24 órán belül hozzád hasonlóan szintén minősíteniük kell egy-egy helyet a közelükben.
  5. Légy büszke magadra, mert valódi értéket teremtettél!

Hogyan vehetek részt a WheelChallenge-ben?

Egyszerű, kattints ide: route4u.org/wheelchallenge

Ha kész vagy, csatlakozz a Facebook csoportunkhoz is, ahol folyamatosan tájékoztatunk arról, hogy milyen városokban hogy terjed a játék, hány helyet minősítettek már a játékosok, illetve, hogy milyen más újdonságokat sütöttünk ki amivel közösen jobbá tehetjük a világot.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.