A Mikulás kerekesszékre cserélte a szánját

fb_poszt_statikus

A Mikulás már elindult Lappföldről… Hogy mikor ér ide, az rajtad is múlik!

Állapítsd meg a közeledben lévő szolgáltató-helyekről (étterem, kávézó, bolt, hivatal, stb), hogy be lehet-e oda jutni kerekesszékkel, tehát, hogy van-e lépcső a bejáratban. Rögzítsd minősítésedet a rendszerünkben, amivel egy kilométernyi előrehaladáshoz segíted hozzá a Mikulást. A teljes táv amin végig kell mennie, hogy Budapestre érjen kb. 3000km, tehát 3000 hely minősítése után érkezik meg hozzánk.

Az általad rögzített minősítések azonnal megjelennek a Route4U online térképén, így a játék során minden felvitt információval azonnali és maradandó értéket teremtesz!

Hogyan műküdik?

1. A kezdőlapon kattints a nyílra a jobb alsó sarokban.

2. Add meg a helyet, aminek környékén minősíteni szeretnél. A rendszer megpróbálja automatikusan meghatározni az aktuális pozíciódat, de ez a készüléked beállításaitól és böngésződ típusától függően nem mindig lehetséges. Ilyenkor, a térkép mozgatásával, kézzel állíthatod be, hogy hol vagy.

3. A megjelenő listából válaszd ki a helyet, amit minősíteni szeretnél és nézd meg, hogy be lehet-e jutni oda kerekesszékkel (van-e lépcső és mekkora).

4. Rögzítsd a minősítésedet a rendszerben a három szín valamelyikének kiválasztásával.

5. Légy büszke magadra, mert valódi értéket teremtettél! 🙂

Színek jelentése

stamp_geen

 

A bejáratban nincs lépcső, a küszöb max. 2-3cm

 

stamp_yellow

 

A bejáratban maximum 1 lépcső van, a lépcső magassága 7 cm-nél nem nagyobb

 

stamp_red

 

A bejáratban 1-nél több lépcső van, vagy a lépcső magassága nagyobb mint 7 cm

 

Információs akadálymentesítés

Tudtad, hogy egyes helyek akadálymentességére vonatkozó információk legalább annyira fontosak a kerekesszéket használók számára mint maga az akadálymentesítés?

Magyarország online térképén már több százezer hely adatai megtalálhatók, de a többségük esetében akadálymentességre vonatkozó információ nincs. Most egy kis összefogással és néhány gombnyomással gyökeres változást érhetünk el ebben.

Hogyan csatlakozhatok?

A játékhoz a guruljszabadon.hu weboldalon keresztül csatlakozhatsz. A legfrissebb információkat a facebook oldalunkon keresztül tudhatod meg. Ha tetszik a kezdeményezés és úgy gondolod, hogy a barátaid is szeretnének néhány kattintással valódi értéket teremteni, hívd meg őket is, hogy Magyaroroszágot közösen fel tudjuk mérni.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.