route4U nem adom fel café & bar

Megkóstoltuk: Nem adom fel Café & Bar

Megnyílt Budapest első fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézója!

“Kerekesszékes, látássérült, hallássérült, autizmussal élő és értelmileg akadályozott fiatalok működtetik azt a kávézót, amely ma nyitott meg Budapest VIII. kerületében. A Nem Adom Fel Cafe & Bar illetve a hozzá kapcsolódó közösségi terek és irodák 24 fogyatékossággal élő munkavállalónak kínálnak lehetőséget arra, hogy valós munkatapasztalatot szerezzenek, új képességekre tegyenek szert és kapcsolatot építsenek ki a többségi társadalommal.” – írják a kávézó Facebook oldalán.

A Route4U-nál már régóta követjük a Nem adom fel Café megnyitásának előkészületeit, ezt egyértelmű volt, hogy amint lehet, azonnal elmegyünk és leteszteljük a helyet! A kávézó természetesen felkerült akadálymentességi infomációkat tartalmazó térképünkre is.
Roue4U kerekesszékes térkép

Jelentjük nem csalódtunk, sőt! A dolgozók végtelenül kedvesek, a helyiség kellemes, hangulatos, a kávé finom és még az árak sem vészesek. A karamellás cappuccinót az egyik dolgozó által készített, mellesleg nagyon formás csészében szolgálták fel.
route4u nem adom fel cafe & bár

A kávézó egy pincehelyiségben került kialakításra, melyet a kerekesszéket használók lépcsőlifttel tudnak – már a bejáraton belül – megközelíteni. Az itt dolgozók egyike folyamatosan figyeli az ajtót, így biztosan nem kell várnunk akkor sem, ha kerekesszékkel érkeztünk.
route4u nem adom fel cafe & bár

A pincehelyiséget a sok ablakkal, remek anyagokkal és bútorválasztással sikerült barátságos marasztaló térré formálni. A Wi-Fi kipróbálása ugyan elmaradt, de ha jól működik, akkor hosszabb időtöltést is el tudunk képzelni a kávézó kényelmes kanapéin, foteljeiben. Természetesen akadálymentes mellékhelyiség is a vendégek rendelkezésére áll.
route4u nem adom fel cafe & bár

Reméljük sikerül az első napi magas vendégszámot állandósítani, rajtunk nem fog múlni 🙂

Elérhetőségük:

Baross u. 86. (bejárat: Magdolna utca 1.), Budapest, Hungary, 1086

+36 70 699 3301

nemadomfel@nemadomfel.hu

nemadomfelkavezo.hu

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.