Mi az a Route4U?

IMG_6143.JPG

A víziónk 

A világ első olyan útvonaltervezőjét készítjük, mely mely járda- és gyalogátkelőadatokat, valamint tömegközlekedési információkat felhasználva, személyre szabott, háztól-házig navigációt biztosít a kerekesszékkel, babakocsival, vagy bármely más guruló eszközzel közlekedők részére.

De ez még nem minden. A Route4U alkalmazásban és térképen a helyek akadálymentességi információit is megjelenítjük. Célunk a meglepetések nélküli közlekedés lehetővé tétele. A Route4U segítségével bárki előre láthatja, hogy egy üzlet, kávézó, étterem, vagy épp középület akadálymentes-e, és rendelkezik-e akadálymentes mellékhelyiséggel.

A Route4U térképén megjelenő információkat a közösség az alkalmazás használatával automatikusan pontosítja és tartja naprakészen. Célunk a bárki számára hozzáférhető, információs akadálymentesítés megvalósítása, a helyi Önkormányzatokkal és szervezetekkel együttműködve. 

Hogyan tudom használni?

Böngészőben megtekinthető a Route4U térképe, melyen minden városra, városrészre különböző lefedettséget látunk. Egy-egy utcára ráközelítve láthatjuk a környéken található helyeket (üzleteket, kávézókat, éttermeket, gyógyszertárakat stb.). Ezek akadálymentességéről az ikonjaik színe ad tájékoztatást, rájuk kattintva pedig bővebb információ áll rendelkezésünkre. A zölddel jelölt helyek azok, melyeknek bejárata vagy megközelítése biztosan akadálymentes kerekesszékkel, babakocsival.

A Route4U térképén a helyek mellett már most elérhető néhány város (Budapest, Székesfehérvár) részleges járdatérképe, járhatóság szerint színezve. Az oldal bal felső részén állíthatjuk be, hogy milyen helyeket mutasson a térkép. Az útvonaltervezési funkció egy-egy város teljes feldolgozottsága után valósul meg. A funkció próbaüzeme Budapest belvárosában sikeresen lezajlott.

Az applikáció a felhasználói visszajelzéseknek és igényeknek megfelelően 2016. első felében teljes átalakításon esett át. Az új Route4U hasznosabb, gyorsabb, szebb lett, egy olyan eszköz, melyre naponta támaszkodhatunk, hogy vele egyszerűbbé tegyük életünket. 2016 őszén az angliai Portsmouth-ban indul próbaüzemünk, ahol a helyi felhasználók igényeivel és a megoldásunk helyi hasznosságával.

Kövesd a Route4U útját a Facebook oldalunkon, és értesülj azonnal minden fejleményről!

Tarts velünk, tegyük együtt zökkenőmentessé a világot!